Sligro

Interim opleidingskundig werk

Het bepalen, managen en vormgeven van de opleidingsinhoud van de ondernemersacademie van het ZiN inspiratielab.

De vraag

Eind 2016 opende Sligro het ZiN inspiratielab voor foodprofessionals. Een onderdeel van dit lab is het bieden van aandacht aan ondernemersvaardigheden in de Ondernemersacademie. Walmar is gevraagd om in de maanden voorafgaande aan de opening van het lab, de content van de Ondernemersacademie (verder) te bepalen en vorm te geven.


Onze oplossing

Walmar heeft bij deze vraag zijn ervaring als opleidingsmanager en ontwikkelaar van diverse organisatie-academies goed kunnen inzetten. Hij is op interimbasis bij het team van Sigro aangesloten. Het inspiratielab heeft de termen innovatief, verbindend en adembenemend als credo en daar horen trainingen en activiteiten bij thuis die verder gaan dan wat er standaard te koop is in de markt. Walmar is op zoek gegaan naar vernieuwers en trainers die aansluiten bij de missie van ZiN. Samen met hen zijn de programma’s vormgegeven.


Het resultaat

Het resultaat van deze samenwerking was dat, met de opening van het ZiN inspiratielab, de Ondernemersacademie een goed gevulde leercatalogus had. Deze omvatte o.a. een ‘Ondernemersbooster’ en een ‘Startersleergang’ waarin ervaren en startende ondernemers hun ondernemersvaardigheden versterken, gerichte workshops zoals ‘Inzet van Crowdfunding’, ‘Social Media gebruik’, ‘Menucalculatie’ en de ‘ZiN startersdag’, waarin ondernemers hun horecadromen vormgeven en zichzelf de juiste vragen stellen.

 


Interimoplossing passend?

Zijn jullie ook benieuwd of een interimoplossing vanuit Bureau Drop passend bij jullie organisatie is? Neem contact op en dan onderzoeken we het samen.