Ministerie VenJ

E-learning met interactieve video

Een e-learning met gebruik van interactieve video, die een diverse doelgroep helpt de implicaties van een wetswijziging te begrijpen en hiernaar te handelen.

De vraag

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie wilde een e-learning naar aanleiding van een wetswijziging. Het doel was om de doelgroep de wetswijziging te laten snappen en hen bewust te maken van hun rol hierbij.

Onze oplossing

Het was een uitdaging om een diverse doelgroep aan te spreken; van senior, fulltime bouwmarktmedewerkers tot jonge, studentenbijbaan drogisterijverkopers. Daarbij was voor velen het onderwerp nogal ver-van-hun-bed.

Team
In een samenwerking met vier bedrijven (film: Blikfilm, techniek: Public State, gebruikservaring: Hubbub, didactiek en projectmanagement: Bureau Drop) is een aantrekkelijke e-learning ontwikkeld, waarin interactieve video wordt gebruikt om het de inhoud in een herkenbare context aan te bieden. Zo wordt het onderwerp tastbaar en ervaren deelnemers hun rol.


Opzet e-learning

De e-learning bestaat uit verschillende delen:

  • Video: de introductie is een korte film die de deelnemer actief betrekt bij het vraagstuk.
  • Theorie: vervolgens worden doel. kaders en de theorie gepresenteerd.
  • Interactieve video’s: hierna oefent de deelnemer met interactieve video’s. De gemaakte keuzes beïnvloeden de situatie en de feedback in de video.
  • Inhoudelijke verdieping: als de deelnemer klaar is met de interactieve video’s, snapt hij of zij het onderwerp en wat er verwacht wordt. Dit moment wordt gebruikt om nogmaals en iets dieper op de inhoud in te gaan.
  • Toets: de e-learning wordt afgesloten met een toets. Bij een positieve resultaat, krijgt de deelnemer een certificaat toegestuurd.

 


IVe-learning
De interactieve video maakt het mogelijk om direct na een uitleg te oefenen met een praktijksituatie. De kracht van film is dat het, veel meer dan tekst, de deelnemer in een situatie weet te plaatsen. 

Onder andere naar aanleiding van de ervaringen in dit traject, hebben wij samen met Blikfilm IVe-learning ontwikkeld; interactive video e-learning. Wij kijken ernaar uit om de kracht van dit instrument vaker in te zetten!

 


Het resultaat

De ontwikkelde e-learning is volledig responsive en draait op alle devices. Met het resultaat biedt het Ministerie van Justitie en Veiligheid haar doelgroep een aantrekkelijke manier om te laten zien dat zij aan hun scholingsverplichting voldoen. Naast Nederland is de e-learning ook voor de EU, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk vertaald en in gebruik.  


Benieuwd naar deze methode?

Bekijk de site van IVe-learning of neem contact op. Walmar denkt graag mee en geeft uitleg over de kansen en mogelijkheden.