Ministerie BZ

Specialistische selecties

Het afnemen van selectiegesprekken voor de Civiele Missie pool. Naar aanleiding hiervan een uitspraak doen over geschiktheid op basis van karakter.

De vraag

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een pool met specialisten die beschikbaar zijn voor Civiele Missies naar kwetsbare en (post)conflictgebieden. Iedere twee jaar is er een sollicitatieronde en wordt er met het huidige bestand het gesprek aangegaan over in hoeverre zij (nog) passen bij deze pool.


Onze oplossing

Bart is een ervaren assessmentpsycholoog. Niet zozeer enkel het interpreteren van persoonlijkheidsvragenlijsten, als wel het aangaan van het gesprek, het ontdekken van het verhaal van iemand en op basis hiervan een onderbouwde keuze maken, is zijn kracht.

In de functie van Psychologisch Selecteur bij Defensie heeft Bart zo’n tweeduizend levensloopinterviews met potentiële militairen gevoerd. Daarnaast sprak hij met veel veteranen als interviewer van het IPNV (Interviewproject Nederlandse Veteranen). Van WOII tot Afghanistan, van soldaat tot meersterrengeneraal. In zijn tijd bij Deen Adviesbureau deed hij assessments van management tot uitvoerende functies.


Het resultaat

Bij de vraag van het Ministerie van Buitenlandse Zaken was er een goede match met de kennis en ervaring van Bart. De doelgroep en doelstelling sloten goed aan op de psychologische achtergrond, de kennis van uitzendingen en ruime interviewervaring van Bart. Zo konden we voor elkaar van toegevoegde waarde zijn. 

 


Geschikte kandidaat?

Maar niet zeker of er wel een match is tussen het werk, de omstandigheden van het werk en het karakter van de kandidaat? Neem gerust contact op om te kijken of wij iets kunnen betekenen.