Mammoet

E-learning modules

Korte online modules die basiskennis bieden van het materieel en meest voorkomende technieken voor iedereen in de organisatie.

De vraag

Mammoet is een organisatie die werkt met hoogwaardig en specialistisch materieel. Dit materieel is één van de fundamenten van het succes van de organisatie. Niet iedereen in de organisatie hoeft precies te weten hoe alles werkt, maar weten wát er is helpt wel. Daarom had Mammoet behoefte aan laagdrempelige uitleg van haar materieel en werkwijzen voor beginners en niet-technici.


Onze oplossing

Naar aanleiding van deze vraag ontwikkelden wij een e-learningformat voor ‘Basic Equipment Knowledge’ modules. Het volgen van zo een module kost maximaal 10 minuten en biedt helder inzicht in de ‘wat’ en ‘waarom’ van het materieel. In totaal komen er rond de 20 modules, waarvan wij er drie volledig ontwikkeld hebben. De organisatie heeft op basis van het format de overige modules zelf kunnen ontwikkelen.


Leerroute en naslagwerk
We hebben nadrukkelijk gekozen dat je de module via twee aanvliegroutes kan maken:

  • Leerroute: je kunt de module lineair volgen, waarmee je via een logische opbouw alle inhoud tegenkomt. Voor beginners en mensen met zeer weinig voorkennis is dit de beste route.
  • Naslagwerk: mensen die al meer voorkennis hebben (of de module al eerder hebben gemaakt), kunnen heel gericht alleen specifieke aspecten van de module bezoeken. Er is een heldere homepagina waarop je snel kunt klikken op wat jij wilt weten. Zo kan de module ook als overzichtelijk naslagwerk gebruikt worden.

 


Het resultaat

Met de Basic Equipment Knowledge modules is Mammoet efficiënter in staat om al haar medewerkers toegang te bieden tot kennis over haar materieel. Iedereen wordt uitgenodigd om zich te verdiepen in wat er aanwezig is in de organisatie en wat daarmee mogelijk is. Dit helpt in het gesprek tussen de technische en niet-technische medewerkers in de organisatie.

 


Leerroute en naslagwerk?

Leren is voor ons vaak geen doel op zich; het overzichtelijk aanbieden van kennis en prikkelen van nieuwsgierigheid des te meer. E-learningmodules die dit faciliteren daar worden wij blij van.