Mammoet

Onboarding programma's

Een programma dat nieuwe medewerkers helpt om zelfstandig en gestructureerd de organisatie en hun verantwoordelijkheden te leren kennen.

De vraag

Mammoet wil nieuwe werknemers een goede en effectieve introductie geven. Het doel is dat nieuwe medewerkers zich welkom voelen en uitgenodigd worden om de verschillende aspecten van hun werk gestructureerd te leren kennen.  

Onze oplossing

In nauw overleg met Mammoet is er gewerkt aan een oplossing. Als eerst is besloten het opleiden om te draaien van passief naar actief. Deelnemers krijgen geen kennis aangeboden, enkel de vragen waar zij een antwoord op moeten vinden. Zelfstandig gaan zij op zoek naar deze antwoorden.

“leren omdraaien van passief naar actief”

 

Leerroute
De vragen zijn in de vorm van assignments, elk met een focus op een specifiek onderdeel van het werk van de deelnemer. Deelnemers gaan hier zelfstandig mee aan de slag, maar wel binnen de kaders van het programma.

Deze kaders zijn:

  • Deels meewerken op de afdeling, deels tijd besteden aan het programma.
  • Gestructureerd tijdspad; verschillende fases, tussentijdse presentatie en eindpresentatie.
  • Koppeling aan een mentor.
  • Toepassen van het geleerde in cases.


Digitale omgeving
Het proces wordt gefaciliteerd in een digitale omgeving. Deelnemers hebben een dashboard waarop de verschillende assignments te zien zijn en vinken af welke zij afgerond hebben. Overzichtelijk en laagdrempelig

Onboarding screenshots2

Het resultaat

Met de onboarding programma’s heeft Mammoet voor hun nieuwe medewerkers professionele en uitdagende trajecten klaarliggen. Deelnemers gaan zelfstandig aan de slag en leren gestructureerd hun baan en de organisatie kennen. Zo zijn zij sneller van waarde voor de organisatie. 

Wij hebben ondertussen voor vijf afdelingen een onboarding programma mogen ontwikkelen: Project Management, SHE-Q, Engineering, Sales & Tendering en ICT.

 

“Deelnemers weten beter wat er speelt in de organisatie, stellen slimmere vragen en maken minder fouten.”

- Operations Manager Mammoet Europe

Meer weten?

Lees dit blog over de onboarding programma's van Mammoet of neem contact op met Bart. Wij zijn enthousiast en vertellen graag meer!