uptospeed


Onboarding kan vaak veel beter. Met uptospeed maken wij het voor bedrijven makkelijk hun nieuwe werknemers een goede start te bieden.

 

Onze belofte met uptospeed:

  • Sneller productief: nieuwe mederwerkers snappen eerder hun rol in de organisatie en hoe zij effectief kunnen bijdragen.
  • Geen inwerktraject organiseren: uptospeed biedt een uitdagend traject waarmee een nieuwe medewerker direct aan de slag kan.

En de grote vraag blijft dan… kunnen wij die belofte waar maken? Het traject om dit te toetsen, daar zitten we nu middenin.

Achtergrond
Mogen we jullie even meenemen. Alweer vijf jaar geleden begonnen we met de ontwikkeling van vraaggestuurde onboardingtrajecten bij Mammoet. Dit houdt in; niet het zenden van informatie, maar het bieden van vragen waar deelnemers zelfstandig antwoorden op moeten vinden. Wij geloven dat het verantwoordelijk maken van de deelnemer zelf, een belangrijke leerversneller in het onboardproces biedt.

We hebben ondertussen veel ervaring opgedaan en die willen we vangen in een standaardinstrument. We moeten toegeven dat dit idee alweer bijna twee jaar sluimert. Soms lijkt het wel alsof je dat moment ook niet volledig kan bepalen, maar dat het zich ook moet aandienen. De klik die wij vonden in ontwikkelpartner HoverKraft, was zo’n aanleiding waardoor we stappen konden zetten.

Samenwerking
Nog heel even over wat hen een goede uptospeed-partner maakt. Zij geloven erin dat door digitale middelen goed in te zetten, je kunt bijdragen aan een constructieve dialoog. Daar sloegen ze voor ons de spijker op de kop. Daarnaast maken zij producten die er mooi uitzien en die uitnodigen om ermee aan de slag te gaan. Wat wil je nog meer :-).

Pilot
Samen hebben we een pilot gebouwd, met twaalf opdrachten die voor iedere opstartende medewerker, in iedere organisatie, relevant zijn. Vragen die de deelnemers helpen hun organisatie en hun rol en toegevoegde waarde daarbinnen te begrijpen. Met deze eerste versie zijn we nu een eerste pilot aan het draaien. Heel benieuwd wat daar uit gaat komen. Wij hebben er vertrouwen in.


Ben jij ook nieuwsgierig naar uptospeed of wil je met jouw organisatie meedoen aan een pilot? Neem contact op met ons!

Bekijk hier meer informatie over uptospeed of download hier de PDF met alle informatie.